3 Ocak 2018 Çarşamba

Hastalar İçin Yatak Seçimi

Hasta Karyolası Seçimi

Her farklı olan yataklar da hastaların yatması için gerekli donanımlar olmayabilir ve de her hastanın yatacağı yatakta hasta yatağı olmayabilir. Hastaların yatmaları için rahat bir zemine sahip olması gereken yatakların hasta yatağı olabilmesi için özel tasarlanmış ve bazı özellikleri olması gerekmektedir. Örneğin bir hasta yatağının en önemli özelliği hareketli oluşudur. Hareket etmesi sayesin de hastanın da hareket etmesi sağlanır ve bu saye de hasta kişi rahatça tedavi olabilir. Herkesin kullanmış olduğu yataklar da mesela korkuluk yoktur. Hasta için kullanılabilmesi için hareketi etmesinin yanın da güvenlik için korkuluk sistemi de bulunması zorunludur. Hastalar diğer sağlıklı insanlar gibi değil daha güvenlikli yatakta yatmak zorundadırlar.

Farklı farklı insanlar değişik yatak çeşitleri sevmektedir. Bazıları sert zemin de yatmaktan hoşlanırken bazıları ise yumuşak zeminden hoşlanmaktadır. Fakat hastaların üst yatakların yumuşak ya da sertten daha önemlisi ortopedik olmalıdır. Terlemeyi önleyici, uzun süre yatmalara karşı çökme yapmamalıdır. Hasta karyolası üzerin de kullanılan yataklar da genellik ile dört parçadan oluşmaktadır. Sebep olarak ise yatakların hareket eden parçaları ile bütün olarak aynı şekli alabilmeleridir. Dört parçalı olmasının en etkili yöntemlerin de bir diğeri de şekil alabilmesidir. Uzun süre yatacak olan hasta kişilerin genellik ile tercih etmiş olduğu yatak ise visko ( tempur ) yataklardır. Bu yataklar tek parça olup yapısı gereği şekil alabilmektedir.

Hasta Yatakları

Hasta yatakları kullanacak olan kişilerin en çok dikkat edeceği konu yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi üst yataklarıdır. Karyola modelleri zaten hareketli olmasından dolayı yatakları da özel seçilmelidir. Yanlış yatak seçimleri ile hastaların sırtların da yaralar oluşabilir. Bu yaralar belli zaman sonra hem acı hem de bir çok olumsuzluklar getirecektir. Ya da ortopedik bir sünger yatak ile havalı yatak kullanarak terlemeye karşı önlem almış olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder