26 Kasım 2017 Pazar

Hasta Yatakları Rahatlığı Ve Kullanımı

Hasta Yatakları

Belirli ya da belli olmayan hastalıklar ile boğuşan kişilerin doktorlara başvurdukları zaman doktorların onları tedaviye başlamak için yatıracakları yataklara hasta yatakları denmektedir. Bu yatakları doktorların tercih etmesindeki en önemli etken ise yatakların üzerinde kişinin istemiş olduğu pozisyona geçebilmesidir. Genellik ile el kumandalı olan bu yataklar hem müdahale edecek olan doktor hem de hastanın zorlanmaması için kullanılır. Hastaneler, doktorlar ve sağlık personelleri bu yatakları tercih ederler çünkü hem kendileri için uygun bir zemin hazırlar hem de hasta kişinin tedavi sırasın da ya da tedavi sonrasın da kolay işlev görmesini sağlar.


Her hastane de el kumandalı yatak modellerini kullanmaz. Özel ve modern donanıma sahip olan büyük hastaneler elektrikli motorlu modeller kullanılır. Sağlık ocakları gibi küçük olan tıp merkezlerin de yine aynı şekilde pozisyon alabilen ve manüel kullanıma sahip olan hasta yatağı ürünleri kullanılır. Bu farklılığın tek sebebi ise tamamen bütçe ile alakalıdır. Fakat her iki model de aynı kullanıma sahip olduğu için yatan hastalar için pek fazla bir farklı olmaz. Sadece hastaya müdahale edecek olan sağlık personeli tarafından kullanımı farklılaşır. Bu her iki modeli de hasta kişiler ve hasta yakınları evlerin de kullanma seçeneğine sahiptir. 

Hasta Yatakları Rahalığı

Hasta bakıcılar günlerinin büyük bir bölümünü yatan hastalara müdahale ve isteklerini yerine getirmek ile uğraşırlar. Özel hareketli yataklar da yatan hastalara bakım daha kolaydır. Günlük ihtiyaçlarını karşılarken hareketli yataklarına pozisyon vererek hastanın dik bir konuma ya da yemek yeme konumuna kolayca getirebilir. Hareketsiz ve düz bir yatakta yatan hastaların bakımları daha kolaydır. En küçük bir isteğin de ya da ihtiyacın da bile hasta bakıcı hastayı kaldırmak zorun da kalır. Bakım ihtiyacı olan kişiler için özel hareket edebilen ve baş, ayak, asansör ve trendelenburg özellikli yataklar ile bakımları ve hastaların yatarken konforlu bir yatakta yatmaları sağlanır. Sizler de hastalarınıza rahat ve dinlenme süreçleri en verimli duruma getirmek isterseniz bir hareketli yatak kullanmasını sağlayabilirsiniz. Bütçenize uygun ve kaliteli modeller için bizleri ziyaret edebilir ya da bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder