6 Ekim 2017 Cuma

Hasta Yatağı Kiralama

Hasta Yatağı

Hasta kişiler için devamlı olarak tedavileri rahat ve temiz odalar da  özel üretilmiş özellikli bir hasta yatağı üzerin de devam etmesi gerekmektedir. Nasıl ki bir hasta için hasta odası düzenlenirken odanın steril olmasına özen gösteriliyor ve bütün hasta yakınları özen gösteriyor kişinin yatmış olduğu yatak ta o şekil de özen ile seçilmiş olmalıdır. Üzerin de yatacak olan kişinin hareket etme isteğinin de yerine getirmesine yardımcı olacak yatak modelleri tercih edilmelidir.
Yatak modelleri özelliklerine göre ayrılmaktadır. Bir yatak seçerken ilk önce yatağın hareket etme özelliklerine bakılması gerekmektedir. Her zaman önemli olan tabi ki hasta kişinin rahatlığı ve konforudur. Hasta yakınları genel de yatak seçimi yaparken hasta yapmaktadır. Bir hasta için ilk önce rahat edebilmesi önemlidir. Kişilerin günlük ihtiyaçları için hareket etmeleri gerekmektedir. Örneğin yemek yemek için dik doğrulması gerekir. Özel hasta yatağı modelleri arasın da tercih yaparken ilk önce hareket etmesinin ve güvenlik sistemine göre tercih etmelisiniz
Hareket eden yataklar kullanıldığı zaman hasta kişi rahat ettiği gibi hastaya bakacak olan kimseler de rahat eder. Örneğin hastaya normal bir yatak üzerin de müdahale ederken eğilmek zorun da kalırsınız ve bu durum da bakıcı kişi de bel ağrılarına yol açmaktadır. Her özel bir hasta karyolası hareket etme özellikleri arasın da olan yukarı ve aşağı hareket etmez. Yukarı ve aşağı hareket eden yatak modelleri asansörlü model diye geçmektedir. Bu model ile üzerin de yatacak olan kişinin yatak ile beraber yerden yüksekliğini ayarlayabilirsiniz. 

Hasta Karyolası

Karyolalar için bir çok görsel değişiklik olsa da özellikleri sınırlıdır. Baş tarafını kaldıran modeller, ayak tarafını kaldıran modeller, asansör özelliği yapabilen modeller ve trendelenburg özelliği yapabilen yataklardır. Standartlara göre en fazla beş hareket yapabilen yataklar bulunmaktadır. Bu hareketler hasta için gerekli olup bakıcı için de durumu kolaylaştırmaktadır. Hasta yatağı modelinin baş ve ayak hareketleri hastanın günlük ihtiyaçlarını karşılar. Asansör ve trendelenburg özellikleri ise hem hasta kişiye hem de bakıcı için gereklidir. Ani kan basıncı düşüşlerin de trendelenburg özelliği ile hastanın kan basıncı ayakları yukarı doğru dikilerek dengelenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder