28 Eylül 2017 Perşembe

Hasta Yatağı Modelleri

Yatak Modelleri

Sağlıklı insanların normal hayatların da kullanmayacağı fakat sağlık sorunları nedeni ile hastanelere başvuran her kişinin hasta yatağı üzerin de yatmak zorun da kalır. Bu yatakların özellikleri bakımın dan üzerin de yatan kişinin doğrulmasını ve oturma pozisyonuna gelmesin sağlar. Hareket edebilme özelliğine sahip yataklar tamamen kişilerin ihtiyaçları doğrultusun da üretimi yapılmaktadır. Üzerin de yatacak olan hasta kişinin istemiş olduğu hareketi alabilmesi için hareket etmesi gerekmektedir. Örneğin yataklar iki hareketli, üç hareketli ve dört hareketli olmak üzere kendi içlerin de de sınıflara ayrılmaktadır. İki hareketli yataklar hareket kabiliyetini ya manüel olarak yapabilirler ya da elektrikli motorlar sayesin de yapabilmektedir. Manüel olarak biraz kullanımı zor olsa da bir çok hasta yakını tarafından tercih edilmektedir. Fakat aynı iki hareketli yatak üzerin de kullanılan elektrikli motorlar ile hem pratik ve kolay kullanım sağlar hem de yatak üzerin de yatan kişi kimseden destek almadan kendi pozisyonunu kendisi sağlayabilir.  Üç hareketli yataklar sadece elektrikli piston motorlar ile çalışmaktadır. Baş tarafı hareket eder, ayak tarafı hareket eder ve asansör özelliği sayesin de yerden yüksekliği 45 cm ile 95 cm arasın da ayarlanabilir. Asansör özelliği bir çok işlev de kullanılmaktadır. Örneğin yatak üzerin de yatan kişiye müdahale sırasın da yatağı kendi bel hizanıza kadar kaldırıp o şekil de müdahale edebilirsiniz. Daha farklı olarak eviniz de doktor kontrolün de de aynı şekilde doktor kendi seviyesin de müdahale edebilmektedir. Dört hareketli hasta yatağı ise yine piston motorlar ile hareket edebilmektedir. Baş hareketi, ayak hareketi, asansör hareketi ve trendelenburg  özelliği ile en fonksiyonlu yataktır. Trendeleburg özelliği ile tam koltukta oturma pozisyonuna gelebilmektedir. Daha farklı olarak ani kan basıncı düşmelerin de ayak tarafını tam yukarı dikerek kan basıncının düzelmesini sağlamaktadır. 

Ev Tipi Hasta Yatakları

Eviniz de hastanız için özellikli bir yatak kullanmak istiyor iseniz iki motorlu bir hasta yatağı ihtiyacınızı görecektir. Fakat bu model seçimi yaparken hastanızın durumu, ihtiyaçları ve evinizin durumunu göz önünde bulundurmanız da fayda vardır. 
Örneğin iki motorlu bir hasta yatağı satın aldınız ve hastanızın ileriki dönem de daha farklı ihtiyaçları oldu diğer ihtiyaçlarını karşılamayan bir hasta karyolası işinize yaramayacaktır. İste bu sebepten dolayı doğru karar vermeniz gerekmektedir. Bir sağlık kuruluşun da kullanılan yataklar hep en üst modeldir. Hastanelere bir çok hasta geldiği için herkesin o yatakları kullanması için böyle bir model seçimi yapılması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder