7 Aralık 2017 Perşembe

Havalı Yatak

Hasta Karyolası Ve Havalı Yatak

Hasta karyolası ürünleri ile beraber kullanılan bir çok faydalı ve avantaj kazandıracak sağlık malzemesi bulunmaktadır. Hasta kişilerin en çok yatak modeli ile tercih etmiş oldukları havalı yatak ürünleri vardır. Bu yatakların en büyük etkisi uzun süre yatan kişilerin vücutların da oluşabilen terlemeye engel olmasıdır. Normal sağlıklı bir insan bile uzun süre yatmış olduğu zaman vücudun da terleme oluşmaktadır. 

Düşünün ki hayatlarının geri kalan kısmını yatakta yatarak geçirmek zorun da kalan insanlar vardır. Bu bireyler nerede hangi ortam da olursa olsun zaman ile vücutların da yatağa temas eden yerler de terleme oluşacaktır. Vücut ağırlığı ile basınç yapan yerler de terlemeye dayalı olarak iyi bakım yapılmaz ise ilk önce kızarıklıklar daha sonra yaralar oluşmaya başlayacaktır. Kızarıklıklar havalandırma işlemi ile çabuk iyileşebilir fakat bakımsızlık ya da geç müdahale edilen kişiler de bu kızarıklıklar yaraya dönüşür.

Hasta Yatağı

Ana özelliği terlemeyi ve yaraların oluşmasına engel olan havalı yataklar ile daha sağlıklı bir bakım süreci geçireceksiniz. Eğer vücutta yaralar oluşmaya başladı ise artık havalı olan yatakta yaraları kapatmaya yardımcı olmayacaktır. Bu yatağı hastanın sırt tarafın da yaralar oluşmadan önlem olarak kullanmanız gerekmektedir. Hasta yatağı üzerin de kullanılan havalı yatak karyola kadar avantaj sağlayan bir üründür. Bu yatakların hepsi ithal olarak stoklarıma gelmektedir. Türkiye içerisin de imalatı yapılmayan yatağı piyasada üç çeşit olarak bulabilirsiniz. Eğer hastanızın kilosu 100 kilo ya kadar ise baklava tipi yatak ile önlem almış olacaksınız. Eğer hastanız 100 kilo gramın üzerin de ise boru tipi havalı yatak kullanmanız gerekmektedir. Her iki model de aynı amaca hizmet ettiği gibi aralarındaki tek fark ağırlık taşıma kapasitesidir.
Son olarak pozisyon veren havalı yatak modelleri mevcuttur. Bu yataklar yine ithal olarak gelmektedir ve üzerin de yatan kişiyi 30 derece sağa ve sola döndürerek vücudun daha iyi hava alabilmesine olanak sağlamaktadır. Eğer bir hastanız bulunuyor ise ona rahat bakım yapabilmek adına bir hasta karyolası alabilir ve bakım sürecin de daha iyi bir süreç geçirmesini istiyor iseniz bir havalı olan yatakları kullanmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder