27 Ekim 2018 Cumartesi

Özel Hareketli Motorlu Hasta Yatakları

İki Motorlu Hasta Yatağı Çeşidi

İki motorlu hasta yatağı çeşidinde yatağın ayak ve baş bölgesi kumanda yardımı ile kolayca hareket ettirilebilir. Bu hasta yatak modeli en çok tercih edilen modeldir. 2 motorlu hastaların  yatakları motor sayısından ötürü yalnızca ayak ve baş bölgesinde hareket sağlanabilmektedir. İki motorlu yatakları, özellikleri gereği kendi içerisinde de ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan biri dual motor diğeri ise piston motordur. Piston yataklara dual yataklara kıyasla daha dayanıklı ama aynı zamanda daha pahalıdır.

Üç Motorlu Hasta Yatak Çeşidi

Üç motorlu hasta özel yatakların modeline aynı zamanda asansörlü hasta karyolası denmektedir. Üç motorlu hasta özel yatağı modelleri tıpkı 2 motorluda olduğu gibi ayak ve baş bölgesi hareket ettirebilmektedir. Farkı ise bu yatak modelinde ayak ve baş bölgesi dışında yatak, yukarı ve aşağı doğru indirilip kaldırılabilmektedir. Hastanın kişisel bakımı için yatağın yukarı kaldırılması bakımı yapacak kişi için oldukça rahatlık sağlamaktadır. Kumandalı sistem olmasından mütevellit bu hasta yatağı modeli, hastanın istediği an hareket ettirilmesini de sağlar.

4 Motorlu Hasta Yatağı Çeşidi


Bu yatağın ağırlık kaldırma kapasitesi artırılmıştır ve 200 kiloya kadar ağırlık taşıyabilmektedir. Dört motorlu hasta özel yatakları, üç motorlu hasta özel yatağının sahip olduğu tüm hareketlere sahiptir. Üç motorlu hasta özel yatağından hariç hastanın ayak ve baş kısımlarını sağ ve sola doğru harekette sağlayabilmektedir. Dört motorlu hasta yatağı da tıpkı diğer hasta için üretilen yatakları gibi kumandalı bir sisteme sahiptir.
Her farklı özelliğe sahip olan yatak modelleri ise tamamen kişilerin rahatlıkları ve daha rahat hayat sürmeleri için tasarlanır. Özellikli hasta yatakları kullanan kişilerin diğer hasta kişilere göre bir çok kolaylık sağladığı görülmektedir. Kişi yatak üzerin de uzanırken her türlü ihtiyacını karşıladığı gibi onlara yardımcı olan kişilere de rahatlık sunar. Kişinin bakımı sırasın da karşılaşılan zorlukları ortadan kaldırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder