16 Ağustos 2017 Çarşamba

Hasta Yatağı Nedir

Hasta Yatağı

Hasta Yatağı Nedir diye düşündüğümüz zaman üzerin de hastaların yattığı yataklar olarak cevaplandırabiliriz. Fakat hastaların üzerin de yatmış olduğu bu yataklar sıradan diğer yataklara benzememektedir. Bu hasta yatağı ürünlerinin bir çok özellikleri bulunmaktadır. Hareket kabiliyetine sahip olan yatak modelleri ister manüel isterseniz de motorlu olarak iki çeşit üretilmektedir. Günümüz de manüel modeller pek fazla tercih edilmese de üretilmeye devam edilmektedir. Motorlu olan model çeşitleri ise el kumandası ile üzerin de yatan kişi kolayca yatağına hareket ettirebilir. El kumandası üzerin de bulunan tuşlar motor sayısına göre sırt tarafını hareket ettirebilir, ayak tarafını hareket ettirebilir isterse de asansör özelliğini hareket ettirebilir. 

Hasta Karyolası

Yatak modelleri için de en kullanışlı olan ürünler motorlu olan modellerdir. Hem pratiklik açısından hem de bakıcı hasta kişiye müdahale sırasın da zaman kazanmış ve kendisi için de sağlıklı pozisyonu alması açısından faydalıdır. Hasta karyolası üzerin de bulunan bir çok fonksiyon ile hastaların günlük yaşantıları kolay hale getirilmiştir. Örneğin hareketli hastalar ya da bilinci kapalı olan hastalar için sağlamlaştırılmış yan korkulukları bulunmaktadır. Yan korkulukları demir aksam hareketli ya da alüminyum hareketli ya da abs anti bakteriyel korkuluk modelleri kullanılmaktadır. Bu üç modelin de kullanım amacı hasta yatağı üzerin de yatan kişinin yataktan düşmesini engellemektir. Bir çok hasta kişi günlük ihtiyaçlarını karşılama adına çok zorlanmaktadır. Bu yataklar sayesin de çok fazla efor sarf etmeden istemiş oldukları hareketleri kolayca yapabileceklerdir. Sırt tarafını kaldırarak kolayca oturma pozisyonuna gelebileceklerdir.

Hasta Yatağı Kullanım Alanları

Hareketli yatakları kullanacak olan kişiler istemiş oldukları her ortam da bu tip hasta yatağı ürünlerini kullanabilirler. Hastaneler de ya da sağlık merkezlerin de kullanılan bu yatakları taburcu olan hasta kişiler evlerin de de rahatlık ile kullanabilirler. Bakıcıların hastalara müdahale etme sırasın da kendilerini zor bir duruma sokma gibi durumları olabilir. Örneğin sağlığını kaybetmiş kişinin alt temizliği yapılması sırasın da hastayı kaldırmak zorun da kalabilirsiniz. Hareketli yataklar ile bu durum çok kolay yapılabilmektedir. Her hasta kişi için bir hasta yatağı üretimi yapılabilmektedir ve kullanım olarak ta son derece kolay modellerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder